Nyheter

24 september, 2019

Två fina lokaler tillgängliga! Kontakta Kristian på 0709-83 91 08

Antalet besökare till Lugnetrondellens Handelscentrum strax norr om centrala Varberg har ökat stadigt sedan öppningen för två år sedan. Nu står två lokaler lediga redo för nya butiker i ett guldläge mellan Jula och områdets restauranger.

Det har snart gått två år sedan Lugnetrondellen invigdes och blev Varbergs nya moderna handelscentrum. Med butiker som Biltema, Sportshopen, Jula och DollarStore samt restauranger som Max Hamburgare och Linnea & Basilika har satsningen blivit en fullträff.

– Vi har sett att trafiken till parkeringen ökat kontinuerligt och i dagsläget har vi nära 80 000 bilinfarter i månaden. Så vi har verkligen blivit en stark destination, säger Kristian Höglind, marknads- och försäljningschef på Aspelin Ramm Fastigheter.

”Långt över förväntan”

Martin Pham, ägare av restaurangen Linnea & Basilika som ligger vägg i vägg med en av de lediga lokalerna, hyllar läget och mixen av butiker på området.

– De här två åren har gått långt över förväntan. Vi trodde det skulle gå bra men inte så här bra, säger han.

Även Jula har fått en bra start på området. När deras största konkurrent Biltema öppnade i december såg man dessutom tydliga synergieffekter.

– Sedan de kom har det gått ännu bättre för oss. Så till dem som har en lagom stor affärsrörelse som skulle passa i de lediga lokalerna kan jag bara säga: passa på! Det är ett ypperligt tillfälle, säger Peter Olausson, varuhuschef på Jula.

Läget intill Värnamovägen, en av infartslederna till Varberg från E6, lyfts fram som en stor framgångsfaktor. Likaså parkeringsmöjligheterna och att alla butiker är lättillgängliga.

– Det är jätteviktigt för både området och handlarna att synligheten ut mot lederna är så bra, skyltläget är givetvis A och O, säger Kristian Höglind.

Stora möjligheter för nya hyresgäster

Efter att en butik flyttade ut strax före sommaren står nu två lokaler lediga mellan Jula och Linnea & Basilika. Den ena är på 800 kvadratmeter och den andra på 500.

– Den ena lokalen är helt oinredd vilket gör att man har stora möjligheter för olika typer av verksamhet. Den andra är till viss del klar så här har man en kortare uppstartssträcka. Men vi ser också möjligheten att slå ihop de två lokalerna till en stor på 1 300 kvadrat, eftersom de ligger vägg i vägg, förklarar Kristian Höglind.

Vad kan man som företag tjäna på att etablera sig just i Lugnetrondellen?

– Här finns en klar attraktionskraft med ett flöde av köpstarka kunder sju dagar i veckan. Det här är också ett område där du får några av de starkaste varumärkena i Varberg som grannar.

Energismarta lösningar i trygg miljö
Som fastighetsägare har Aspelin Ramm Fastigheter satsat mycket på miljö och energieffektiva lokaler, något som gjort att fastigheterna vid Lugnetrondellen är certifierade som GreenBuilding.

– Till exempel har vi solceller på taket vilket gör att hyresgästerna kan minska sina energikostnader, något som är särskilt viktigt när det handlar om stora lokaler. Här finns även en cykelparkering och parkeringsplatser med laddstolpar, berättar Kristian.

– Det är också en trygg miljö med mycket belysning både vid parkeringen och runt fastigheterna vilket vi har förstått att många uppskattar.

Aspelin Ramm Fastigheter tilldelades 2016 utmärkelsen Sveriges nöjdaste kontorshyresgäster, efter en kundundersökning gjord av Fastighetsägarna Sverige.

Fler nyheter